Motocross

Der er rigtig mange sportsgrene inden for motorsport, og det kan derfor også være ganske svært at holde styr på dem alle. Det kan være lige så svært at holde styr på, hvad de enkelte sportsgrene går ud på, og på den måde skelne dem fra hinanden. Motocross hører under motorsport, og det er en af de sportsgrene, der er allermest populære i denne kategori. Det er både eftertragtet selv at dyrke sporten, mens stadig flere mennesker også godt kan lide at være tilskuer til den. Især i USA, for her er folk helt vilde med at se motocross.

Der findes flere forskellige varianter af motocross, men de har alle noget til fælles. Det er nemlig, at man inden for denne sportsgren kører på en motorcykel, der er specialbygget til formålet. Løbet foregår på en kurvet bane, og her finder man en masse hop og ujævnheder. Når motocrosskørere dyster mod hinanden, så sker det i forskellige vægtklasser, og det sker altid på tid. Her i Danmark har vi mange forskellige motocrossbaner rundt om i landet. Også selvom det ikke lige er nogle, man lægger mærke til. Har man lyst til at vide hvor de befinder sig henne, så vil man kunne læse om det på internettet på relevante hjemmesider.

Sådan foregår motocross

Det kan være nemt at undre sig over, hvad motocross egentlig går ud på, hvis ikke man har så stort et kendskab til det. Det kan også være nemt at blande det lidt sammen med nogle af de andre motorsportsgrene, som eksempelvis speedway. Men motocross skiller sig alligevel ud fra de andre kategorier inden for motorsport, og det gør, at man sagtens kan genkende denne gren, når man ser den. Man kører på specialdesignede motorcykler, der kaldes for motocross. Banen har et meget kurvet terræn, og her finder man en hel masse forhindringer og krævende hop.

En motocrossbane vil typisk være at finde på et bakket område, og underlaget har altid en stor variation i det, den består af. Den består eksempelvis af grus, sand og jord, men der kan også være mudder og andet skidt. Til sammen gør det, at det bliver endnu mere udfordrende at køre. En bane skal dog altid bestå af naturlige materialer, og man vil aldrig nogensinde støde på asfalt på en motocrossbane.

Som i alle andre sportsgrene inden for motorsport, så gælder det om at komme først. I motocross er der dog ikke et decideret mål, da man nemlig kører på tid. Det gælder derfor om at køre så flest omgange inden for denne tidsramme.

En almindelig konkurrence vil sædvanligvis have omkring 30-40 deltagere, og tidsrammen vil ligge på 30 minutter. I denne periode gælder det om at køre så stærkt som overhovedet muligt, og når tiden er gået, så er det den motocrosskører, der har kørt flest omgange, der vinder løbet. Hvor mange deltagere der er, og hvor lang tid der køres, kan godt afhænge af, hvilken vægtklasse der køres i. For at vide det mere præcist, skal man sætte sig ind i reglerne.